Kultur
Tarján András: A magyar lovas nemzet
2012. július 10. kedd 14:20
Tudvalevő, hogy a magyar lovon érkezett a Kárpát-medencét meghódítani, és harcosaink menekülést színlelve, visszafelé nyilazva pusztították az ellent.


Harci taktikánk, ma úgy mondanánk, unortodox volt. Már több mint ezer éve! Csak Augsburgot és Merseburgot tudnánk feledni!
A visszafelé nyilazást kormányunk ma is gyakorolja (ld. kipaterolás, már itt ülök két hónapja, és nem jön az IMF, stb.) Csak megjegyzem, a jelzett városok virágoznak, és az Európai Unióban találhatók.
Bizonyítják lóhoz való szoros viszonyunkat, találó lovas közmondásaik. Ilyenekre gondolok, mint: annyit eszik, mint a ló.
Erről jut eszembe, hogy a múlt héten Svédországban, állatkínzásért letartóztattak három lovas huszárt.
A svédek döbbenten nézték a XVII. századi jelmezbe öltözött magyarokat, de még jobban megrökönyödtek a lovak sanyarú állapotán!
Mint megtudtuk a PR akciót a magyar kormány támogatta, hadd lássa az elsatnyult idegen, ilyen a magyar virtus! A közmondásra visszatérve, már ti. annyit eszik, mint a ló, nyilván ezekről a szegény gebékről és a négymillió létminimum alatt élő magyarról van szó!
Lovas történet jutott erre a hétre is!
Parancs jött, az iskolák írják össze és jelentsék lóállományukat. Mert a kormány úgy dolgozik, mint egy ló.  Nyilván a lovak száma sokkal fontosabb, mint a gyermekek nyári étkezése, táboroztatása. Arra már gondolni sem merek, hogy Hoffmann Rózsa gondol egyet, és megnézi az ország iskoláit, hogyan állnak a nyári karbantartással, és ahol szűkség mutatkozik, ott anyagi segítséget nyújt.
De úgy látszik, fordítva ülök a lovon, mert nem látom, hogy most legfontosabb feladat megnézni, hány intézményt lehet bezárni, és hány pedagógust lehet kirúgni! Lóval együtt!
Pedig, nem adnám egy vak lóért, ha azt látnám, Orbán Viktor belátta, magas lovon ül, és hogy nemzeti konzultációval, matolcsizmussal, az emberek megnyomorításával, a demokrácia lerombolásával a szakadékba taszítja Magyarországot!
Ez a ló le fogja őt dobni!


Tarján András

Forrás:nepszava.com
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu