Kultur
Hűség
2012. június 7.Szerző: Géczi Irén
A földön minden ember(kivétel nélkül!) keresi az egyetlenség-élményt illetve az EGYETLENSÉG érzést.

 Az emberek zöme silány minőségű párkapcsolatai esetén is keresi ezt….
Addig amíg meg nem találja (át nem éli),addig teljesen kizárt,hogy hűséges maradna partneréhez (partnereihez)…
 
 
Ugyanis a hűség képessége pontosan az egyetlenség-élmény (érzés) megtapasztalásának következménye.
Aki átéli és megtapasztalja az egyetlennek szóló szeretet áldását,ugyan miért akarna hűtlen lenni? hisz ekkor szűnik meg az a gyötrő hiány az életében ami újbóli és újbóli keresésre motiválta.
A társukat ketrecekben tartó emberek bűntudatkeltéssel szándékoznak elérni, hogy társuk hűséges maradjon,de nem értik,hogy a hűségnek (ugyanúgy,mint a szeretetnek) csak és csakis SZABADSÁG esetén van értéke.
Mit ér az olyan párkapcsolat vajon,ahol a megcsalás nem megtörténttének az az oka, hogy a megcsalni SIMÁN KÉPES ember fél attól, hogy az majd kiderűl??? szerintem semmit nem ér az efféle "hűség"
A hűtlenségre való szándék(vágy) elhalása az egyetlen garancia egy kapcsolat stabilitásának, a vágy elhalása pedig akkor jön létre,ha mindkét fél FOLYAMATOSAN!!!! megkapja a kapcsolaton belül! mindazt,ami EGYETLENNÉ tette számára a másikat.:-A MINDEN MÁS EMBERREL SZEMBENI ELSŐBBSÉGET,MEGOSZTATLAN FIGYELMET,aminek adására a legtöbb ember ma már nem képes…..nem szakít rá időt,más -"fontosabb" dolga van…….majd "csak" reklamálásra(minden alapot nélkülöző vádaskodásra) fog időt szakítani a kapcsolat megingásának észlelésekor
Ha megfigyeljük a társkereső internetes oldalak hirdetéseit,ugyancsak szembeötlő,hogy HOSSZAN!!! felsorolják a társkeresők a leendő "társ" irányában az igényeiket,s arról nemigen szólnak,hogy maguk mit kínálnak a kapcsolatban. vagyis ordít az egoizmusuk már a hirdetéseikből(is ) ,ami lényeget érzékelni képes emberek számára azt is azonnal elmondja,hogy az illető NEM KÉPES! normális párkapcsolatban élni,"csupán" keres egy újabb szerencsétlent ,mint egójának kiszolgálóját….

Géczi Irén

Forrás:harsonaujsag.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu