Kultur
Belga
Ismét Miskolcra látogatott február végén a Belga. Ők az a zenekar, akiket mindig öröm hallgatni, és akikkel minden interjú egy élmény. A nagy kocsonyafesztiváli hangulatban csíptük el őket egy villáminterjúra.
Mennyire vagytok megelégedve a Kocsonyafesztivál szervezésével, technikai ellátásával, a hangszereléssel?
Bauxit: Idén jobb volt a szervezés szerintem, mint tavaly. Kellemes volt faházban öltözni a hidegben sátor helyett és sokkal több légbefúvó is volt a színpadon. Jó volt minden.
tokyo: Idén minden jobb volt, bár a színpadi hang nem volt 100. (De ez nagyon ritkán 100, bárhol) 
még5 : Az öltöző lehetne inkább konténer, mint fabodé. Imádom a szeles fabódékat, de nem a februári Miskolcon. Ezen kívül nekem minden bejött. Miskolcon mindig hihetetlen tömeg kíváncsi rátok, hogyan élitek ezt meg? Mennyire kirívó a vidéki városok tekintetében a miskolci tömeg?
Bauxit: Más városban el sem tudnék képzelni február közepén, esőben amolyan igazi nyári fesztivál hangulatot, ami Miskolcon volt. 
tokyo: Vannak még "erős" városok, sőt, 10 év távlatában vannak eltűnők és feljövők is, de a kocsonya feszt egyedi eset. Ahogy bauxit mondja, úgy. Ha felkérnének titeket, hogy Miskolc marketingjével foglalkozzatok, elfogadnátok? Ha igen, hogyan kezdenétek, mit tartotok Miskolcon jónak, és mit hallgatnátok inkább el?
Bauxit: Simán. A kérdés második felének megválaszolásához rengeteg tanulmányt, irodalmat, statisztikát stb. kellene olvasni, amit abban az esetben olvasnék el, ha felkérnének.
tokyo: A belga marketingeljen, bármit, bárkit, felkérésre? Kicsi az esélye. Szerintem Miskolcnak nincs szüksége marketingre, sőt, egy városnak se, és elhallgatni sem kell semmit sem :). Sűrűn fognak most megjelenni lemezeitek, amiket igazán baráti áron adtok majd. Hogyan jött az indítatás? Nem annyira megszokott a magyar zenei életben, hogy ilyen sűrűn is ennyire közönségbarátan jelennek meg a zenekarok.
Bauxit: Egyrészt a klasszikus boltos lemezeladási forma halálán van. Másrészt magasabbra akartuk tenni a lécet magunk előtt. 
tokyo: Mindig igyekszünk kicsit másképp megjelenni, mint a bevett szokások. Most, hogy teljesen felborult a lemezipari "rendszer", sikerült végre így is megoldani. Hála, hogy találtunk egy kiadót, aki szintén olyan jó ötletnek tartja, mint mi, illetve nem csak kiadót, egyéb partnereket is, de ne szaladjunk ennyire előre :). Kiss Judit

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu