Kultur
Para-Kovács Imre: Az igazság odaát van
2012. június 5. kedd 18:22
Eltelt két év az Orbán-rendszerből, és annyi friss adat került elő,

hogy legfőbb ideje újraírni a magyar történelmet ezek alapján, illetve érvényesíteni végre az emberek szempontját, amit többek között kérdőívek kitöltésével hoznak a kormány tudomására.


 
Kik nyerték meg a II. világháborút?
a/ Mi nyertük.
b/ A kelet-németek nyerték meg a nyugat-németekkel szemben.
c/ Hende Csaba.
 
Akik azt hiszik, hogy Navracsics Tibor vállalhatatlan és ízléstelen levele a Kúria elnökéhez csak pillanatnyi elmezavarban született, és a miniszter simán arra ébredt, hogy túl enyhék az ítéletek, nos, azok tévednek. Egy nagy egész része ez is, ahogy a történelmet visszamenőleges hatállyal formáló megnyilvánulások, a nemzeti alaptanterv és a többi idióta intézkedés.
Mintha azonban ez az egész döcögősen menne, ezért segítek a kormánynak, megírom pár sorban a közelmúlt magyar történelmének Fidesz-kompatibilis változatát (az igazságot!), és akkor nem szükséges minden egyes agyalágyult kormányzót vagy lelkes nyilast külön-külön rehabilitálni, hanem automatikusan menni fog a dolog, mintegy magától, mert a tények makacs dolgok, és a kétharmad majd megmondja, hogy mik a tények.
 
Tehát.
Mint ahogy az a lakosság többségének igényével találkozik, a második világháborút megelőző években egy jóságos és igazságos rendszer uralta Magyarországot, vezére Horthy Miklós volt, a magyarok pedig boldogok voltak. Konkrétan 1944-ig, amikor egy ufó-anyahajón megérkeztek a nyilasok.
Különös egybeesés, mert a nyilasok érkezésével egyetemben, hirtelen megjelentek itt a zsidók is, akik addig szintén nem voltak.
A magyarok csak néztek. Mi a pityke történik itt?
Éltek tovább igazságos és jóságos rendszerükben, míg a nyilasoknak és a zsidóknak volt valami problémájuk egymással, milyen szerencse, hogy nem voltak magyarok, így aztán hátra lehetett dőlni, és alkalomadtán beköltözni a valamiért kiürült lakásokba, ahol értéktárgyak is akadtak, de ezek nem kellettek senkinek, azt meg mégsem hagyhatták a magyarok, hogy a közelgő szovjetek mindent elvigyenek.
A háborút követően az ufó-nyilasok átalakultak ufó-kommunistákká, mert ezek ilyenek, transzformerek vagy transzilvániák vagy a rosseb tudja… de nem csak a nyilasok, hanem a zsidók is. Átalakultak, és sanyargatni kezdték a magyart.
A magyarok megint csak néztek, nem értették az egészet, elvégre ők csak élni, dolgozni, alkotni és gyermekeket nevelni akartak, de a kommunisták nem hagyták.
A kommunisták, akik tehát részben ufó-nyilasok, részben zsidók voltak, évtizedekre berendezkedtek itt, de annyira, hogy a Szovjetunió igájának levetése után is meghatározták a közéletet, közízlést, irodalmi kánont, történelemtanítást, nemzeti alaptantervet, gravitációt és egyéb fizikai törvényeket, de nagyon.
 
Orbán Viktornak kellett eljönnie, hogy rend legyen.
Miniszterelnök lett, és fogta a történelmet, hogy megnézze közelebbről, de hozzáfogta az irodalmat és a képzőművészetet is, nem beszélve a mozgóképről, tele is lett a marka, majdnem kicsúszott belőle a sport, de szerencsére nem.
A történelemmel az volt a baj, hogy túlságosan bonyolult volt a nemzeti együttműködés népének, csak ritkán lehetett megmondani például, hogy ki a rossz és ki a jó, ezért egyszerűsíteni kellett.
Egy bontakozó gyermeki elme például nehezen tudja megérteni, hogy a nyilasok is rosszak voltak, meg a kommunisták is rosszak voltak, feltéve, ha nem derül ki (milyen szerencse!), hogy ugyanazokról van szó, akik egyáltalán nem magyarok, hanem legyenek például zsidók, de csak az egyszerűség kedvéért.
 
Ha minden rosszat mostantól zsidónak hívunk, akkor rend lesz, de nehogy azt higgye valaki, hogy ez antiszemitizmus, mert ez a zsidó nem az a zsidó, csak az egyszerűség kedvéért hívunk minden rosszat zsidónak, de ehhez kevés köze van a zsidóknak, amennyi meg mégis, azért magukra vessenek. Szóval ez lerendezve, de következik, hogy ilyeténképpen minden közepes tehetségű antiszemita azonnal jó lesz, és akkor ez is megvan.
Ha meg a nyilasoknak és a zsidóknak továbbra is van valami bajuk egymással, akkor ezért ne a magyarokat zaklassák, hanem oldják meg maguk, Amerika meg az EU pedig ne ugasson, hanem vigye őket, ahová akarja, mert mi, büszke magyarok továbbra sem akarunk ebbe belekeveredni, tulajdonképpen nem is értjük, hogy mit akarnak tőlünk.
Jó, hogy nem rögtön a baszkokat is nekünk kell leszerelnünk, vagy az IRA-t!?
Nem azért mondjuk, de rögtön lenne itt felvirágzás, ha magunkra hagynának minket: nyilasok jobbra el, kommunisták balra el, itt meg a centrális erőtér, mint futómuskátli az ablakpárkányon.
Ja, és Erdély a miénk, mert ott rendes magyarok élnek, csak fát faragnak és népi-táncolnak egész nap, nem úgy, mint az elkorcsosult budapestiek. Ezt azért is fontos megjegyezni, mivel a magyarok találták fel a néptáncot.
 
De ez már túlmutat jelen dolgozatomon.
A XX. század rendberántása után majd jöhetnek a régebbi korok, konkrétan a magyarság húszezer éve. 


Para-Kovács Imre

Forrás:nepszava.com


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu