Kultur
Para-Kovács Imre: Borat, a magyar nép nagyszerű fehér fia
2012. május 30. szerda 17:06
A világon mindenki tudja, hogy azért lett Áder János Magyarország köztársasági elnöke, mert Borat nem vállalta.


Túlságosan elkötelezte magát Kazahsztán mellett, meg egyébként is, új filmje miatt elfoglalt, de azt mondta, hogy kevésbé zavaros időkben majd még visszatérhetünk a témára.
Sacha Noam Baron Cohen, a brit nép nagy fehér fia azért került szóba, mert az ő megfilmesítése előtt senki sem ismerte Kazahsztánt, azóta pedig mindenki tudja, hogy ott milyen derék antiszemiták élnek, akik 12 évesen rabolják feleségeiket, és tudományosan bizonyították, hogy a nők agya kisebb, mint egy mókusé.
Nem mondom, elég negatív tulajdonságok ezek a művelt nyugati világ szemében, de még mindig jobb, minthogy azt sem tudják, hogy létezik egy Kazahsztán nevű izé. Ország.
A választások óta eltelt két évben Borat szerepét nálunk Schmitt Pál és Orbán Viktor töltötte be, de előbbi visszavonult kisdoktorit írni, utóbbi pedig nem nagyon ér rá az országimázs (image) építésére. Ezért keresték meg a népszerű brit komikust, hogy Borat szellemében hozza a világ többi részének tudomására, hogy itt vagyunk, mi is derék antiszemiták vagyunk, bár feleséget nem rabolunk, viszont ellopunk mindent, ami nem rohan el előlünk és tudományosan bebizonyítottuk, hogy a gazdasági hanyatlás gazdasági fejlődés.
Erre mondott átmenetileg nemet Sacha Baron Cohen, akit azért megkértek, hogy amennyiben mégis Magyarország miniszterelnöke lenne, a Cohent ne használja, legyen csak Sacha Baron, esetleg Nagybányai Vitéz Sacha Baron, ha tetszik.
Átmeneti időszak van, a népnek kellett dolgos kezébe venni Magyarország képének formálását, és nem is volt rest, gyorsan befestette a Duna parton álló mártír emlékművet, mert a közmunka nem vette el minden erejét, meg különben is, ha zsidózásról van szó, akkor itt majdnem mindenki szorgosan dolgozik ingyen is, csak lehessen végre kimondani, hogy mocskos zsidók.
Olyan csodálatos, felszabadító lehet ezt felpingálni egy szobor talpazatára, hogy el sem tudom képzelni, mert még nem voltam soha buta muzsik, de érzem a szabadság édes levegőjét ebben a cselekedetben, a féktelen tombolást, a tavasz leheletét, az elnyomott magyarság felszakadó sóhaját – szóval mindazt, ami miatt annyira szar itt élni.
Hack Péter, alkotmányjogász beszélt arról valamelyik nap az ATV-ben, hogy mennyire időszerű lenne helyesen értelmezni a törvényeket, és az uszító rasszistákat megfogni, de nem megállni a szabálysértésnél és az esetleges pénzbüntetésnél, hanem felgöngyölíteni az egészet, a központokig, a felbujtókig, akik lehetővé teszik ezeknek az egyszerű embereknek, hogy miközben a zsidók Dunába lövetéséről ábrándoznak, meg legyenek győződve vágyaik jogosságáról, ezen rémálmok felsőbb szintű támogatásáról, valamint arról, hogy amit tesznek, nem primitív és állatias elfoglaltság, hanem a haza megmentése.

HIRDETÉS:társasjátékok mindenkinek!

Hack Péter veszélyes vizeken evez, mert nem kell hozzá magánnyomozói engedély, de még csak különösebb tényfeltáró újságírói eltökéltség sem, hogy három perc alatt megnevezzük azokat a felelősöket, akik a rasszizmust és az antiszemitizmust (ennek minden mellékzöngéjével, hímsovinizmussal, xenofóbiával, mágikus gondolkodással és áltörténelemmel egyetemben) a magyarokra szabadították, és biztosították róla a népet, hogy ez egyáltalán nem gáz, mert bizony nagyszerű emberek voltak antiszemiták, de ettől még nagyszerűek maradtak, be is rakjuk őket gyorsan a kötelező tananyagba, nehogy valaki kimaradjonaz áldásos munkásságuk megismeréséből.
Politikusok, újságírók, tudósok, televíziós és rádiós személyiségek, írók és egyéb művészek, csak papír legyen elég, hogy feljegyezhessük a számos nevet, akik előbb puhították az antiszemiták megítélését, majd szépen átfordították az egészet pozitívba, míg végül hatalomra kerülve teleszórták az országot Horthy-szobrokkal és emléktáblákkal, mintha a kormányzó nem lett volna egy vesztes pöcs.
Tényleg nincs más lehetőség?
Ebben a szerencsétlen országban ahogy ledől a Kádár-szobor, azonnal feláll a Horthy-emlékmű?  Itt mindenki hülye?
Kérem, ne válaszoljanak. Köszönöm.
Aki viszont párba állítja a mártírok emlékművét a Horthy-szoborral, az nem csak hülye, hanem politikai bűnöző is, mert az bizony nem úgy van és nem úgy volt sohasem, hogy létezett két véglet, sőt, két szélsőség: a nácik és a zsidók, akik rosszul jöttek ki egymással. Az ilyesmi csak 70-es IQ alatt működik, alig hét millióan lehetnek.
A Jobbik 20 dekát sem nyom ebben az őrületben, mert bár népszerűsége aggasztóan magas, nem ők állítanak szobrokat antiszemita veszteseknek, nem ők alkotnak olyan nemzeti (na ja, mi más?!) alaptantervet, amiben antiszemita írók sorakoznak, nem ők nevezik át a tereket és utcákat, mivel nincsenek hatalmon. Nem a Jobbik adja az országgyűlés elnökét, aki újratemet egy antiszemita és Szálasi-rajongó írót, hanem bizony a Fidesz.
Jelenjenek meg Nyírő, Tormay, Szabó Dezső és minden antiszemita, antiszemitizmussal kacérkodó, dilettáns vagy csak kíméletlenül közepes, minden népszerű és giccses erdélyi és budai író kötetei, de könyörgöm, kezeljük a helyén őket! Legyen minden magyarul írt regény, novella és vers elérhető, mert hiába is próbálnánk letagadni, ezek az irodalmunk részei, tehát a mi részeink is, de ne ömlesszük ezeket általános iskolásokra, mint ahogy középiskolásokra sem. Ha másért nem, akkor azért, mert ízléstelen.
Sacha Baron Cohen egyébként azt is üzente, hogy szerinte nélküle is nagyszerűen megoldottuk eddig a feladatot, az antiszemitizmus hamarosan hungarikum lesz, nem is érti pontosan, mit tehetne még értünk.


Para-Kovács Imre

Forrás:nepszava.com
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu